Chemical burns (Previn /Diphoterine)

Previn / Diphotérine - voor gebruik bij chemische brandwonden

Previn / Diphotérine® is een middel dat speciaal ontwikkeld is voor eerste hulp bij brandwonden door chemicaliën, zoals logen en zuren. Chemische brandwonden kunnen niet worden behandeld met reguliere anti-verbrandingsmiddelen zoals brandwonden-gel. De chemische stof bevindt zich immers in de wond en zal zijn bijtende werking niet verliezen. Bij gebruik van Previn / Diphotérine wordt de chemische stof 'onschadelijk' gemaakt en wordt de voortschrijding van de chemische verbranding gestopt, waarna effectieve behandeling mogelijk wordt.

De specifieke werking van Previn / Diphotérine geschiedt op moleculair niveau door het insluiten van de bijtende stof, waarna het onschadelijk gemaakte molecuul door naspoeling met Diphotérine wordt afgevoerd.

Previn / Diphotérine is verkrijgbaar in speciale oogspoelflessen, evenals in zakjes en spray voor huidspoeling. Ook is een complete douche beschikbaar voor het behandelen en spoelen van grote oppervlakken of van het gehele lichaam.

Voor de eerste hulp bij verbrandingen door fluoride is het middel Hexafluorine® ontwikkeld, met dezelfde werking als Previn / Diphotérine. Hexafluorine maakt echter specifiek fluoride onschadelijk.

Bij chemische brandwonden dient men, na de eerste hulp met Previn / Diphotérine of Hexafluorine, altijd een arts te raadplegen voor verdere behandeling. 
Products per page 
Productvergelijking ()

The product is added succesfully to the cart

  • To continue shopping, click the button "Continue shopping"
  • To go to the cart, click "Go to cart"
0 items in cart - €0,00
Products per page 
Receive the latest news and offers via our newsletter.