Chemical burns (Previn /Hexafluorine)

Previn / Hexafluorine - bij verbranding / brandwonden door fluoride

Hexafluorine
is een brandwondenmiddel dat specifiek voor verbranding door fluoride is ontwikkeld. Chemische brandwonden kunnen niet worden behandeld met reguliere brandwondenmiddelen zoals brandwondenGel. De chemische stof is immers aanwezig in de verwonding en zal zijn brandende werking niet verliezen. Bij toepassing van hexafluorine zal de chemische stof "onschadelijk" worden gemaakt en zal het proces van ontwikkeling van de chemische brandwond worden gestopt, waarna behandeling effectief mogelijk is.

De specifieke werking van hexafluorine vindt plaats op moleculair niveau door "insluiting" van de bijtende stof, waarna het onschadelijk gemaakte molecuul wordt afgevoerd door toepassing van de Diphoterine naspoeling.
Dit chemische brandwondenmiddel is verkrijgbaar in speciale oogspoelflessen en zakken en flessen voor huidspoeling. Ook is er een volledige douche beschikbaar voor behandeling en spoeling van grote oppervlakten of het hele lichaam.

Voor verbranding door chemische stoffen is specifiek het middel Diphoterine ontwikkeld, dat dezelfde werking heeft als de reguliere Diphoterine, maar specifiek bedoeld is voor verbrandingen door b.v. logen en zuren.

Raadpleeg bij verbrandingen, na de eerste hulp met Diphoterine, altijd een medicus voor verdere behandeling.
Products per page 
Productvergelijking ()

The product is added succesfully to the cart

  • To continue shopping, click the button "Continue shopping"
  • To go to the cart, click "Go to cart"
0 items in cart - €0,00
Products per page 
Receive the latest news and offers via our newsletter.